top of page

Ipari műgyanta padló│Kültéri műgyanta│Csúszásmentes műgyanta│Hőálló műgyanta│Vegyszerálló műgyanta│Epoxi műgyanta│Dekor műgyanta padló│Páraáteresztő műgyanta│Epoxi műgyanta padló

EPOXI MŰGYANTA PADLÓ

Epoxi műgyanta padló szakkivitelezése

Epoxi műgyanta padló szakkivitelezése

Szakértő csapatunk több éves tapasztalattal rendelkezik a műgyanta padlók tervezésében és kivitelezésében, legyen szó akár ipari létesítményekről, kereskedelmi ingatlanokról, garázsokról, vagy akár lakossági felhasználástól. A műgyanta padló ideális választás azok számára, akik tartós, esztétikus és könnyen karbantartható burkolatot keresnek.

Szakkivitelezésünk az alábbi feladatokat foglalja magában:

 • ipari műgyanta padló tervezése, bevonatok kiválasztása alkalmazás szerint

 • műgyanta bevonatok teljes körű kivitelezése

 • műgyanta padló javítása, karbantartása

 • ipari padló műgyanta bevonat felújítás csarnokban, gyárban, mélygarázsban

Műgyanta padló felhasználási területei:

 • Ipari: Gyárak, raktárak, üzemcsarnokok, műhelyek, élelmiszeripar, gyógyszeripar, elektronikaipar

 • Kereskedelmi: Üzletek, bemutatótermek, éttermek, kávézók, szállodák, irodák

 • Intézmények: Kórházak, iskolák, óvodák, sportlétesítmények

 • Lakóépületek: Garázsok, teraszok, előszobák, konyhák, fürdőszobák
   

A műgyanta padlók sokféle típusa létezik, melyeket tulajdonságaik és felhasználási területük alapján csoportosíthatunk.
 

Műgyanta kivitelezéseink főbb típusai:

 • Önterülő műgyanta padló kivitelezése: a legelterjedtebb típus, mely sima, hézagmentes felületet biztosít. Könnyen tisztítható, vegyszereknek és karcolásoknak ellenálló, esztétikus megjelenésű. Alkalmas ipari, kereskedelmi és lakossági felhasználásra is.

 • Csúszásmentes műgyanta padló kivitelezése: Különböző szemcseméretű kvarchomok hozzáadásával készül, mely növeli a padló súrlódását, így csökkenti a csúszásveszélyt. Nedves környezetben, ipari konyhákban, rámpákon és lépcsőkön ideális.

 • Vegyszerálló műgyanta padló kivitelezése: Savaknak, lúgoknak és más agresszív vegyszereknek ellenálló burkolat. Kórházakban, laboratóriumokban, vegyi üzemekben és egyéb olyan helyeken alkalmas, ahol a padló ki van téve vegyi anyagok hatásának, melyeket vegyszerállósági táblázat tartalmaz.

 • Antisztatikus műgyanta padló kivitelezés: Elvezeti a földelés irányába az elektromos töltéseket, így megakadályozza a  sztatikus elektromosság felhalmozódását. Elektronikai berendezéseket gyártó üzemekben, robbanásveszélyes környezetben és olyan helyeken ideális, ahol a sztatikus elektromosság károkat okozhat.

 • Dekor műgyanta padló kivitelezés: Különböző formájú és színű chipsek, forgácsok, glitterek vagy egyéb díszítőelemek bekeverésével készülnek, mely adalékanyagokkal érhető el a kívánt csúszásmentesség, kopásállóság és esztétikai megjelenés. Garázsokban, műhelyekben, raktárakban és egyéb nagy forgalmú területeken ideális. Ezek a padlók egyedivé és látványossá teszik a teret.

 • Poliuretán műgyanta padló kivitelezés: Rugalmasabb és UV-állóbb, mint az epoxi műgyanta, így kültéri használatra is alkalmas.

 • Metil-metakrilát műgyanta padló kivitelezés: Gyorsan száradó, kemény felületet biztosít, mely ellenálló a forró anyagokkal szemben is.
   

A műgyanta padló kiválasztásakor fontos figyelembe venni a felhasználási területet, a terhelést, az esztétikai igényeket és a költségvetést. Forduljon hozzánk bizalommal, hogy a legoptimálisabb padló típust tudjuk ajánlani!
 

Műgyanta padló előkészítés és alapanyag keverés fontosabb lépései:

 1. Tiszta alapfelület: A műgyanta padló kivitelezése alapos felület előkészítést igényel. Szakembereink gondosan eltávolítják a régi burkolatot, szennyeződéseket, zsírt és olajat a betonról, majd csiszolással egyenletes felületet alakítanak ki.

 2. Nedvességtartalom: beton és estrich alapfelület esetén a fogadó felület maradék nedvesség tartalma max. 4CM% hagyományos műgyanta esetén, páraáteresztő műgyanta esetén 6CM%. Friss betonok esetében a zsugorodási és statikai repedések kialakulásával is számolni kell.

 3. Hőmérséklet: felvitel közben az optimális felület hőmérséklet 10-30°C. 10°C alatt a bevonat kötése nem megfelelő, 30°C felett a kötési idő extrém gyors lehet.

 4. Keverés: Az A-B (esetleg C) komponenseket külön-külön és egyben is alaposan keverni szükséges kb. 2-4 percig a termék adatlap szerinti utasítás szerint. Mindig tiszta keverőszerszám és edény álljon rendelkezésre.

 5. Kötési idő: keverés után a keverék az edényben hagyva 5-10 perc alatt kötésbe lép, a felületre öntve a fazékidő 15 és 45 perc. Fontos időt szánni a pontos anyagmennyiség kalkulálására és bekeverésére.

Műgyanta padló rétegrend:

 1. Alapozó réteg: beton felületének megerősítése és a tapadás javítása

 2. Alap műgyanta réteg: A padló alapját képezi, biztosítva a vízállóságot és a kopásállóságot, jellemzően 2 rétegben készül

 3. Kvarchomok hozzáadása beszórással a csúszásmentességi igények szerint

 4. Színezett műgyanta réteg: egyedi RAL színkód alapján igény szerint

 5. Színes chips, forgács, glitter vagy egyéb díszítőelem bekeverése a kívánt esztétikai hatás eléréséhez (opcionális)

 6. Műgyanta védőbevonat: A padló felületének védelme a kopás és karcolások ellen poliuretán lakkal (opcionális)
   

Műgyanta előnyei:

 • Tartósság: A műgyanta padló rendkívül strapabíró, ellenáll a nagy terhelésnek, kopásnak és karcolásoknak.

 • Vízállóság: A műgyanta padló vízzáró és víztaszító, így ideális nedves helyiségekben is.

 • Könnyű karbantartás: A műgyanta padló könnyen tisztítható, nem igényel különleges tisztítószereket.

 • Esztétikum: A műgyanta padló széles szín- és mintaválasztékban kapható, így tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térhez.

 • Higiénia: A műgyanta padló pórusmentes felülete megakadályozza a baktériumok és gombák megtelepedését, így higiénikus környezetet biztosít.

 • Csúszásmentesség: A műgyanta padló csúszásmentes felülettel is rendelhető, így biztonságos közlekedést biztosít.
   

A műgyanta padló szakkivitelezés becsült időigénye: 3-4 munkanap

 

A műgyanta padló kivitelezés ára*: 12.000-32.000 Ft+ Áfa/m2 (anyag-anyag+munka)

 

*A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, hitelt érdemlő árajánlat minden esetben pontos műszaki tartalom és/ vagy helyszíni felmérést követően készül.

Ha tartós, esztétikus és könnyen karbantartható burkolatot keres ipari forduljon hozzánk bizalommal ingyenes árajánlatért!

Műgyanta padló árajánlat kérése: töltse ki ajánlatkérő kapcsolatfelvételi űrlapunkat vagy küldjön e-mailt az alábbi e-mail címre:  info@proseco.hu

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Köszönjük megkeresését, munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

mugyantaa.jpg

Ipari műgyanta padló készítése

Ipari műgyanta kivitelezése aszfaltra

Epoxi gyanta kivitelezése szórt és öntött technikával

Hibrid műgyanta szakszerű kivitelezése

Műgyanta garázs bevonat chips szórással

bottom of page